Kalp stent takılması riskli değildir
Kalp stent işlemi herhangi bir risk etmenini meydana getirmiyor.
Koroner arter hastalığı olan bir insan nefes alıp verme konusunda güçlük çeker. Stent kalp bölgesinde oluşan ağrıların azalmasına yardımcı olur. Karotis beynin şah damarıdır. Tıkanma konusunda en riskli damar olarak tanımlanır. Yağ tabakasının damarın içinde birikmesi sonucunda kan pıhtı atar. Pıhtı atan kan, oksijen üretmediği için birden fazla riskli durumu meydana getirebilir. Böyle bir anı yaşayan kişi randevu alıp, stent işlemini uzman hekime yaptırabilir. Stent işlemi sırasında hastanın vücuduna boya enjekte edilir. Boyayı böbrek atar ve böbreklerin iyi bir şekilde çalışıp çalışmadığını gözlemlenir. Oluşabilecek risk durumu kişiden kişiye farklılık gösterir. Kalbe stent takılması riskli mi şeklinde merak eden hastalar oluyor. Kalbe stent takılması riskli değildir.
Kalp Stent Takılması Avantajları
Stent anjiyoplasti koroner olan damarların balon içerisine yerleştirilmesidir. Kateterin koroner arterler özel olarak hazırlanır. Koroner arter, çıkan alana yerleştirilir. Koroner damarlar açılır ve kalp tekrardan eskisi gibi beslenmeye başlar. Kalp normal seyrinde çalışmaya başlar. Stent işlemi basınçlı bir sıvı yardımı ile şişer. Daralan kalp alanı stent ile açılır. Kalp damarının açılması hastanın olası bir kalp krizi riskini yaşamasını en aza indirir. Stent işleminden sonra hekim tarafından önerilen beslenme düzenine özen gösterilmesi gerekiyor. Stent içinde bulunan materyal sayesinde kalp alanında iskelet sistemini görmesini sağlar. Koroner arter desteklenir ve küçük kafesten oluşur. Yapısı metaldir ve dayanıklıdır. Daralmış alan içine stent yerleştirilir. Kalbe stent takılması riskli mi hakkında doktorlar tarafından bilgi sahibi olunabilir.
Kalp Stent Takıldıktan Sonra Neler Yapılır?
Stent işlemi tamamlandıktan sonra hekim tarafından hastaya düzenli olarak ilaçlar verilir. İlaçlar koroner damarların herhangi bir yağ plağı ile tıkanmasını önlemektir. İlaç salınımı olan stent işlemleri tehlikeli değildir. Diğer ameliyatlara çok daha kolay ilerler. Damarların içinde biriken aterokslerotik belirli bir darlık seviyesine geldiği zaman kalp kasının beslenmesi zorlaşır.Bu darlığın açılması için stent tedavisinin uygulanması, tedavi sonrasında hastanın huzurlu bir yaşam sürmesine olanak sağlar. Ayrıca eriyebilen stent türleri de darlığın açılması için avantajdır. Stent ilaçları eridikten sonra kaybolur ve yerini normal işlevi olan damarlara bırakabilir. Koroner damarların stente olan ihtiyaçları kısa sürelidir. Stent takılma işlemi gelecekte yapılacak ameliyatlara engel oluşturmaz. Doç.Dr. Şükrü Akyüz damarların açılımı hakkında geniş bir bilgiye sahiptir. Stent işlemi sonrası nelere dikkat edilmelidir diye merak eden hastalar vardır. Stent işlemi sonrası mutlaka hekim tarafından verilen uygulamaların yapılması gerekiyor.
Kalp Stent ve Türleri Nelerdir?
Kalp stentleri ilaçlı ve ilaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Alanında uzman olan Doç. Dr. Şükrü Akyüz hastalarına iyi bir şekilde yardımcı oluyor. Ani oluşan daralma ve tıkanma kısımlarında stent fayda sağlıyor. Kandaki pıhtılaşmadan sorumlu olan damarlar sorun yaşar. İlaçlı sıvı damar içine salınır. İlaçsız olan tedavide de aynı şekilde verimli sonuçlar elde edilir. İlaçlı stentler sayesinde yeniden bir daralma oluşma riski yoktur. Pıhtı ile tıkanma stent sayesinde devam etmiyor. Verilen ilaçların aksatılmaması gerekiyor. Özellikle tedavi sonrası yapılan uygulamalara devam edilmelidir. Stent işlemi sonrası nelere dikkat edilmelidir hakkında bilgi sahibi olmak kalp stent takılan hastalar için önemlidir.
Kaynak: https://www.sukruakyuz.com/kalp-hastaligi-tedavisi/damar-tedavileri/stent/
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.