Kaçak üretim çiftliği ortaya çıktı: 5 bin kanatlı hayvan itlaf edildi
Aydın’ın İncirliova ilçesinde, sertifikasız ve sağlıksız koşullarda yaklaşık 5 bin kanatlı hayvanın üretildiği bir çiftlikte gerçekleştirilen denetimde, itlaf işlemlerine engel olmaya çalışan biri kadın 5 kişi jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Olay, İncirliova’nın kırsal Hacıaliobası Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sertifikasız kanatlı hayvan üretimi yapıldığı yönündeki ihbar üzerine, İncirliova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri belirlenen çiftliğe operasyon düzenledi. Yapılan kontrollerde, yaklaşık 5 bin civciv ve tavuk türü kanatlı hayvanın sağlıksız ve mevzuata aykırı şartlarda üretildiği tespit edildi.
5 BİN CİVCİV İÇİN İTLAF KARARI ALINDI
Denetim sonucunda, hayvanlar için itlaf kararı verilirken, çiftlik sahibine ilgili kanun maddeleri uyarınca idari para cezası uygulandı. İtlaf işlemleri sırasında karara tepki gösteren biri kadın 5 kişi, ekiplerin çalışmalarını engellemeye çalıştı. Jandarma ekipleri, müdahaleye direnen şahısları gözaltına aldı.
“CİVCİV BARONLARINI YAKALIYORLAR”
Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu sırada basın mensuplarına konuşan bir şüpheli, "Tek suçumuz civciv satmak. Uyuşturucu baronlarını yakalamıyorlar, civciv baronlarını yakalıyorlar. Civciv sattığımız için elimize kelepçe vurdular. Özgürlüğümüzü elimizden alıyorlar" ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.