İaü Ttpyo’nun Robotik Kol Ve Akıllı Yangın Söndürücü Buluşuna 3 Ödül
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi, ulusal ve uluslararası kamu, sanayici, yatırımcı ve bireysel bazda yapılan buluşların sergilendiği 2’nci İstanbul Uluslarar...
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi, ulusal ve uluslararası kamu, sanayici, yatırımcı ve bireysel bazda yapılan buluşların sergilendiği 2’nci İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda, robotik kol ve akıllı yangın söndürücü buluşuyla bir altın, bir bronz ve bir de özel ödül aldı.
İstanbul Aydın Üniversitesinin (İAÜ) Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi’nin (TTPYO), biyomedikal, kimya, otomotiv, makine, robotik, malzeme ve eğitim alanlarında 10 buluşla katıldığı “2’nci İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’17”de makine ve robotik daldaki iki buluşu bir altın, bir bronz ve bir de ‘özel ödül’e layık görüldü.
Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) tarafından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onursal himayesinde ve Türk Patent ve Marka Kurumunun ev sahipliğinde düzenlenen “2’nci İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’17”, 2-4 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul WOW Convention Center’da gerçekleştirildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın katılım gösterdiği etkinliğin ödül töreninde, ulusal ve uluslararası çapta faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların çeşitli kategorilerde gerçekleştirdiği 190 buluşa ödül verildi. Ödül töreninde İAÜ TTPYO Müdürü Prof. Dr. Zafer Utlu ve araştırma ekibinin geliştirdiği motorsuz olarak çok küçük enerji ve sessiz bir şekilde çalışan robotik kol olan ‘High Efficient Arm and Gripper’ (Roboarm) başlıklı buluş altın madalya alırken; nokta atışı ile yangını tespit ederek büyümeden söndüren ve otomatik olarak kapanan ‘Intelligent Fire Sprinkler’ (IFS) başlıklı buluş da bronz madalyaya layık görüldü. İAÜ’nün robotik kol olan ‘High Efficient Arm and Gripper’ adlı buluşuna aynı zamanda ‘Romanya Buluşçular Forumu Özel Ödülü’ verildi.
32 ülkeden 367 buluş sergilendi
Dünyanın en büyük 5 uluslararası buluş fuarı arasında yerini alan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na 32 ülkeden ulusal ve uluslararası çapta faaliyet gösteren bireysel buluşçular, Ar-Ge merkezleri, üretici ve ticari firmalar, sanayiciler, girişimciler, özel araştırmacılar, danışmanlar, patent ofisleri, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, bilim parkları, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisleri, üniversiteler, laboratuvarlar, fikri ve sinai mülkiyet hakları ile ilgili kurum ve kuruluşlar, melek yatırımcılar, risk sermayesi grupları, inovasyon teşvikçileri, patent vekilleri, buluş dernekleri, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları katılım gösteriyor. ISIF’17’de çeşitli kategorilerde geliştirilen 264 adedi yerli 103 adedi yabancı olmak üzere toplam 367 buluş sergilendi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.