Selina Çolak’tan su topunda büyük başarı: Avrupa Şampiyonluğu ve yeni hedefler
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu ve milli sporcu Selina Çolak, su topundaki başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. 10 yıldır su topu sporu ile ilgilenen Çolak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Su Topu Takımı ile dört yıl üst üste Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Takımıyla birlikte uluslararası başarılar da yakalayan Çolak, 2023 ve 2025 yıllarında LEN European Challenger Cup’ı kazanarak Avrupa’da da önemli bir başarıya imza attı.
Spor hayatına 7 yaşında yüzme ile başlayan, 14 yaşında ise su topuna yönelen Selina Çolak, 2015 yılında İzmir’e gelerek Ege Üniversitesi’nin takımı ESTİ'de antrenman yapmaya başladı. 2020 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Su Topu Takımı’na katılan Çolak, “Bu başarı sayesinde Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandık ve 2023 ile 2025 yıllarında Avrupa kupasını kazandık. Şimdi hedefimiz 2024-2025 sezonunu Türkiye şampiyonu olarak tamamlamak. Her antrenmanda daha iyi olmak için disiplinle çalışıyoruz,” dedi.
"DİSİPLİN, AZİM VE TAKIM RUHU: SU TOPU BENİM YAŞAM TARZIM"
Çolak, su topunun sadece bir spor değil, hayatının bir parçası olduğunu vurgularken, “Disiplin, takım ruhu ve azim gibi değerleri bu spor sayesinde öğrendim,” ifadelerini kullandı.
"EĞİTİM VE SPORU BİRLİKTE YÜRÜTMEK ZOR AMA MÜMKÜN"
Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde zorlu bir akademik eğitim alırken spor hayatını da sürdüren Çolak, üniversite eğitiminin büyük kısmını spor bursuyla tamamladı. 8 yıl boyunca milli takımda yer alan Çolak, mezuniyet için bir dönem milli takımdan ayrılmak zorunda kaldığını belirtti. “Yeni mezun biri olarak yurt dışında kendi alanımda çalışmak istiyorum. Aynı zamanda su topuna da devam etmek istiyorum. Bu iki alanı bir arada yürütmenin zor olduğunu biliyorum ama doğru planlama ve azimle bu hedefe ulaşabileceğime inanıyorum,” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.