Güzelkasap'tan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Konstas'a hoş geldiniz ziyareti

Güzelkasap'tan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Konstas'a hoş geldiniz ziyareti

Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Mübadele Korosu kurucusu ve genel koordinatörü Zafer Yusuf Güzelkasap, bu yıl göreve başlayan Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Alexandros K. Konstas'a hoş geldiniz ziyaretinde bulundu. Güzelkasap, ziyarette konsolosa İzmir saat kulesi maketi hediye etti.

Güzelkasap, ziyarete ilişkin şunları söyledi: "Bu yıl göreve başlayan Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Alexandros K. Konstas'a gerçekleştirdiğimiz 'Hoş Geldiniz' ziyaretinde, ortak tarih ve yaşanmışlıklara binaen, kadim dost iki halk arasında, barışın ve dostluğun pekiştirilmesi amacıyla her seviyede yapılan tüm çalışmalar ile birlikte, yakın zamanda en üst seviyede gerçekleşen diplomatik temaslar sonucu, iki ülkenin ortak menfaatleri noktasında da işbirliği yapılması yönünde ivme kazanan, olumlu ve umut verici gelişmeler bizleri de memnun ediyor.

Güzelkasap sözlerine şöyle devam etti: 'Bizler Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu olarak, Barış ve Dostluk adına yapılan çalışmalara katkı sunabilmek amacıyla, Dönemin Yunanistan Başbakanı Elefterios Venizelos'un, 1930 yılında, iki ülke arasında, Ankara'da imzalanan Dostluk ve İşbirliği Antlaşması sonrası, Nobel Barış Ödülüne aday gösterdiği "Yurtta Barış, Dünyada Barış" diyen Atatürk'ümüzün izinde, 2021 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz ve bugüne kadar bu amaç doğrultusunda 21 başarılı konser veren, özgün projemiz, Türkiye'nin ve Balkanların en büyük, ilk ve tek Resmi Mübadele Korosu olan "İzmir Büyükşehir Belediyesi MÜBADELE KOROSU"na, karşı kıyıdan, Belediye Başkanları seviyesinde gelen barış ve dostluk konseri davetlerine ve ayrıca hazırlıkları devam eden bu yöndeki diğer barış projelerimize, hem Türkiye'de hem de Yunanistan'da, destek açıklamaları ve birlikte hareket etme yönündeki içten teklifleri, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

Sıcak sohbetleri, samimi misafirperverlikleri ve nazik kabulleri için Başkonsolos Konstas'a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, camiamızı temsilen, Başkonsolos Konstas'a, suyun öte yakasından gelen bizlere vize kolaylığı sağlanması konusundaki ricamıza, olumlu yaklaşımları için de ayrıca teşekkür ediyoruz.'

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Sn. Alexandros K. Konstas da, 'Ziyaretinizden dolayı çok memnun oldum. Bizler birlikte bazı projeleri hayata geçirebiliriz, bunların başında Mübadele Korosu'nu Yunanistan'ın değişik yerlerinde konser vermesi ile gerçekleştirebiliriz' dedi.

thumbnail-guzelkasaptan-yunanistan-izmir-baskonsolosu-konstasa-hos-geldiniz-ziyareti-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.