Fizyoterapist Bilge Özel idrar kaçırma rehabilitasyonu anlattı
Özel Denizli Tekden Hastanesi Fizyoterapisti Bilge Özel, idrar kaçırma rehabilitasyon olarak da bilinen ürojinekolojik rehabilitasyon hakkında bilgilendirme yaptı. Fizyoterapist Özel, hangi durumlarda rehabilitasyona ihtiyaç olduğunu açıkladı.
Özel Denizli Tekden Hastanesi Fizyoterapisti Bilge Özel ürojinekolojik rehabilitasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Ürojinekolojik rehabilitasyonun leğen kemiği olarak da bilinen pelvis içerisinde bulunan mesaneyi, rektumu ve üreme organlarını destekleyen bir dizi kas, bağ ve fasyadan oluşan hamak şeklindeki pelvik taban fonksiyonlarını en uygun hale getirmeyi amaçladığını ifade eden Fizyoterapist Özel, rehabilitasyonun hedef kasların dengeli ve koordineli çalışmasını sağlamayı hedeflediğini ifade etti. Bu uygulamanın uzman terapistler tarafından uygulanan bir yöntenm olduğunu ifade eden Özel, "Başta hasta eğitimi olmak üzere, pelvik taban kaslarını kuvvetlendirici ve eşgüdüm içinde çalışmasını sağlayan egzersizleri, manuel tedavi yöntemlerini, elektrik stimülasyonu ve nöromodülasyon içerir" dedi.
Rehabilitasyonun uygulanması gerektiği durumları anlatan Özel, "Hapşırma, egzersiz gibi fiziksel zorlanma ile idrar kaçırmalarında, acil idrar yapma ve idrar kaçırma durumlarında, her iki tip idrar kaçırmanın birlikte olduğu mikst inkontinans olgularında, kronik pelvik ağrı hastalarında, ağrılı adet gören kişilerde, ağrılı cinsel ilişki yaşayanlarda, endometriozis hastalarında, cinsel fonksiyon bozukluğu ve orgazm bozukluğu olan hastalarda, erken evre pelvik organ prolapsusu yani rahim sarkması olan olgularda, cerrahi yapılamayan ileri evre pelvik organ prolapsusu yani rahim sarkması olan hastalarda ve gebelik ve doğum sonrası toparlanmada gereklidir" ifadelerini kullandı.
Öte yandan ürojinekolojik rehabilitasyon faydalarını sıralayan Özel, "Pelvik taban kas fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlar. Pelvik taban bölgesinin dolaşımını arttırır. Bel, kalça ve solunum fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlar. İdrar ve dışkı fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlar. Cinsel bozuklukların giderilmesinde yardımcı olur. Yaşam kalitesini arttırır" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.