Egeli kadın girişimci yapay zekâyla “finans danışmanı” geliştirdi
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yapay zekâyla “finans danışmanı” yazılımı geliştiren doktora öğrencisi Esra Ulaşan’ı ziyaret etti.Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakü...
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yapay zekâyla “finans danışmanı” yazılımı geliştiren doktora öğrencisi Esra Ulaşan’ı ziyaret etti.
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunu ve doktora öğrencisi Esra Ulaşan, yapay zekâyla “finans danışmanı” yazılımı geliştirdi. Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (Ege Teknopark) kurduğu Akıllıfon şirketi ile “Robo Danışmanlık” üzerine çalışmalar yapan Ulaşan’ı, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Özlem Önder ziyaret ederek başarısından ötürü tebrik etti.
Girişimci öğrenci
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üniversitemizi, sanayi-üniversite işbirliğine önem veren girişimci üniversite modeline uygun bir yapıya kavuşturmak için yoğun mesai yaptık. Ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşması için üniversitemizde üretilen bilginin topluma ve iş dünyasına aktarılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu hedef doğrultusunda Teknoparkımızı, Teknoloji Transfer Ofisimizi girişimcilik üssü haline getirdik. Doktora Öğrencimiz Esra Ulaşan, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci desteğiyle Ege Teknopark’ta kurduğu şirketiyle veri bilimi ve yapay zeka çalışmaları ile ‘finans danışmanı’ yazılımı geliştirdi. Girişimci öğrencimizi tebrik ediyorum” dedi.
Ticarileşme çalışmalarını başlattı
TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci desteğiyle Ege Teknopark’ta kurduğu şirketiyle veri bilimi ve yapay zeka çalışmalarını sürdüren kadın girişimci Esra Ulaşan, öğrencilik yıllarından itibaren finans sektörü ile ilgili olduğunu söyledi. Amerika Birleşik Devletleri North Carolina State University’de aldığı eğitimler sırasında bir algoritma geliştiren Ulaşan, bu algoritmanın olumlu sonuç vermesi ile ticarileşme çalışmalarını başlattı.
“Can suyu oldu”
Hedef kitlelerinin portföy yatırım şirketleri ve bankalar olduğunu söyleyen Ulaşan, “Çeşitli bankalarla kavram kanıtlama sürecindeyiz. Bu süreçlerde çeşitli portföyler oluşturup bunların simülasyonunu yapıp test edip birlikte değerlendiriyoruz. Platformumuzda geliştireceğimiz alanları birlikte tasarlıyoruz. Yakın zamanda KoçSistem ile bir iş partnerliği anlaşması imzaladık. Firmamızın globale hizmet veren bir finansal teknoloji şirketi olmasını istiyoruz. Şirketimizi TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci desteğiyle kurduk. Ege Teknopark’ta faaliyet gösteriyoruz. KOSGEB’in AR-GE ve inovasyon desteği bize can suyu oldu. Devletin desteklerini yeterli görüyoruz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.