Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Dünya, Filistin’deki işgale kör ve sağır"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Dünya, Filistin’deki işgale kör ve sağır"

Barış Şeria'da 6 Eylül tarihinde İsrail tarafından öldürülen 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi'nin mezarını ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, aileye taziyede bulundu. Erbaş, "Gazze'de Filistin'de şehit olması çok daha anlamlı, orada insanlık mücadelesi var. Mazlumların yanında yer alması Gazzeli Filistinli mazlumların yanında yer alarak şehit olması onun değerini bir kat daha arttırıyor" dedi.

İsrail tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi'nin 6 Eylül'de şehit edilmesinin ardından 13 Eylül'de Aydının Didim ilçesinde defnedilmişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail tarafından katledilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim Asri mezarlığındaki kabristanını ziyaret etti. Erbaş'ı AK Parti Aydın milletvekilleri, Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, AK Parti il ve ilçe teşkilatı ile bazı kurum amirleri karşıladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Ayşenur'un kabristanı ziyaretinde İlçe Müftülüğü görevlilerince Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından Prof. Dr. Erbaş Kur'an-ı Kerim okudu ve ardından dualar edildi.

Kabristan ziyaretinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyet, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Altınkum Mahallesi'ndeki baba ocağını ziyaret gerçekleştirdi. Erbaş, Ayşenur'un babası Mehmet Suat Eygi, dedesi Şerif Eygi, amcası Yılmaz Eygi ile diğer yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Ziyaretin ardından basına açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş; "Öncelikle şehidimiz Ayşenur Ezgi Eygi kızımıza rahmet diliyorum. Rabbim mekanının cennet derecesini ali eylesin. Peygamberlikten sonra en büyük mertebe. Önce kabrini ziyaret ettik, Kuran-ı Kerim okuduk, dua ettik. Burada ailesini ziyaret ettik. Onlara başsağlığında bulunduk. Cenabı Hak rahmet eylesin. Gazze'de Filistin'de şehit olması çok daha anlamlı, orada insanlık mücadelesi var. Mazlumların yanında yer alması Gazzeli Filistinli mazlumların yanında yer alarak şehit olması onun değerini bir kat daha arttırıyor. Her gün orada nice Ayşenurlar, Fatmalar, Ayşeler şehit oluyor. 7 Ekim'den bu yana neredeyse bir yıla yaklaştı zalimler işgalciler öldürmeye katletmeye devam ediyor. Zalimlere destekler devam ediyor.

"Dünya bu işgale kör ve sağır"

İsrail'in işgaline karşı dünyanın kör ve sağır olduğunu ifade eden Erbaş, "Bu vesile ile Ayşenur Ezgi Eygi'nin kızımızın orada şehit olması dünya kamuoyuna döndürmesi noktasında bir farkındalık oluşturur. Zalim işgalcilerin zulmünün ne kadar arttığını ne kadar sınır tanımaz olduğunu gösterir. Kardeşimiz orada bir aktivist olarak mazlumların yanında yer alan, elinde fotoğraf makinesinden başka bir şey olmayan oradakilerin sesini duyurmak isterken şehit ettiler işgalci zalimler. Dünya kamuoyu bunu görmeli, Ayşenur kızımız gibi nice gazeteciler katlediliyor. Dünya buna kör ve sağır, dünyanın kör sağır oluşunun en büyük gösterge ve ispatlarından birisi Ayşenur Ezgi Eygi kızımızın vahşice katledilmesi ve şehit edilmesidir" diye konuştu.

Ziyarette Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, baba Mehmet Suat Eygi'ye bir Kur'an-ı Kerim hediye etti. Ziyarette ayrıca duyarlı vatandaşlar Ayşenur Ezgi Eygi adına ilçede bir camii yaptırılması noktasında hazırladıkları dilekçeyi Erbaş'a verirken, Erbaş da bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gereken yardımı yapacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.