’Çılgın Profesör’, Geleceğin Silahını Geliştirmek İçin 2 Milyon Tl Bütçe Çıkardı

’Çılgın Profesör’, Geleceğin Silahını Geliştirmek İçin 2 Milyon Tl Bütçe Çıkardı

Daha önce el yapımı patlayıcı bombaları uzaktan elektromanyetik dalgalarla patlatma sistemini geliştiren ve ’çılgın profesör’ olarak tanınan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi...

Daha önce el yapımı patlayıcı bombaları uzaktan elektromanyetik dalgalarla patlatma sistemini geliştiren ve ’çılgın profesör’ olarak tanınan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüz, ekibiyle birlikte geliştirdiği ve silah başlıklarını elektromanyetik enerjiyle fırlatabilen sistemin geliştirilebilmesi için 2 milyon TL’lik bütçeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Prof. Öksüz, yaklaşık üç ay önce elektromanyetik fırlatma sistemi projesine başladıklarını belirterek, bu sistemle barut ya da başka bir materyale gerek duymadan silah başlıklarını hatta uydu sistemlerinin bile elektromanyetik dalgalarla fırlatılabileceğini söyledi.

Üniversite bünyesindeki Göller Bölgesi Teknokenti’nde kurudukları firmada nanoteknoloji, plazma ürünleri, komünikasyon, elektromanyetik kodlar üzerine çalışmalar yaptıklarını ve cihazlar üreterek yurt içi ve yurt dışına satış gerçekleştirdiklerini kaydeden Öksüz, "Üç aylık bir çalışmayla elektromanyetik fırlatma sistemi geliştirdik. Şu anda ülkemizdeki en güçlü fırlatma sistemini geliştirdik. Eğer gereken destek verilirse geliştirilebilir. Dünyadaki diğer ülkelerin çalıştığı seviyelere çıkarabiliriz. Bunun için 2 milyon dolarlık bir bütçe gerekiyor. Bu tür çalışmalar ülkemiz için çok önemli. Artık gelecekte kullanılacak silahlar elektromanyetik sistemler üzerine kurulu. Bizim kurduğumuz bu sistemde mermileri, füzeleri bu sistemle atabilir, aynı zamanda uydu fırlatma için de kullanabiliriz" dedi.

Geliştirdikleri sistemle 500 metre bölü saniye hızıyla fırlatma yapabildiklerini gelişmiş ülkelerde 8 bin bölü saniye hıza çıkanlar olduğunu kaydeden Öksüz, "ABD’nin savunma sanayisinde bu sistemleri kurmak üzere çalışma yaptığını hatta savaş gemilerinde bunu kullanmaya başlayacaklarını biliyoruz. Bizlerin de savunma sanayinde bu teknolojiye ulaşması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Elektromanyetik fırlatma sisteminde her türlü malzemenin kullanılamadığını aktaran Öksüz, "Kullanılan malzemenin iletken özelliğinin olması gerekir. Bu sistem ’gaos’ adını verdiğimiz bir yöntemle çalışıyor. Oluşturulan elektromanyetik dalgalar bu malzemeleri çok hızlı bir şekilde iterek uzak mesafelere fırlatabiliyor" açıklamasında bulundu.

Geleceğin teknolojisinde elektromanyetik dalgaların ve lazer silah sistemlerinin kullanılacağını aktaran Öksüz, "Bugün barut ya da kimyasal katı yakıtların yerine elektromanyetik dalgalarla fırlatma sağlamak mümkün. Bununla küçük tabancalar da yapabilirsiniz. Tank ve toplar için de bu sistemi kullanabilirsiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.