“Bubu Türkan Saylan’ı Anlatıyor” Esra Karagülle’den 7’DEN 77’ye herkesin severek okuyabildiği kitap!

“Bubu Türkan Saylan’ı Anlatıyor” Esra Karagülle’den 7’DEN 77’ye herkesin severek okuyabildiği kitap!

Pek çok başarıya imza atmış, cüzzama geliştirdiği tedaviyle ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ÇYDD Kurucusu olan tam bir Cumhuriyet kadını Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anlatan bir kitap ile tanışmak ister misiniz? Kitap, Türkan Saylan’ın köpeği Bubu’nun ağzından kaleme alınmış. Bu detay çok önemli çünkü; Türkan Saylan çocuklara daha güzel anlatılamazdı.

“Bubu Türkan Saylan’ı Anlatıyor” isimli kitabıyla kitapseverlerin ve çocukların gözdesi haline gelen araştırmacı yazar Esra Karagülle, Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri kapsamında “Çocuk Edebiyatı” kategorisinde 2395 eser arasından finale kalıp, oylamayı 7.sırada bitirdi. Ayrıca yazar, 2023 Yılın En İyi Çocuk Kitabı Yazarı Ödülünü’de aldı.

Karagülle, tüm çocuklara ve hatta yetişkenlere bile ilham olması için “Bubu Türkan Saylan’ı Anlatıyor” kitabının tüm telif haklarını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak” projesine bağışlamıştır. Alınan her kitap yeni bir hayalin gerçekleşmesine destek olabilir. “Bu kitabın misyonu kızlar eğitilmeli, kimseye muhtaç olmamalı küçük bedenlerinin taşıyamayacağı yükler altında ezilmemeleri, meslek sahibi olmalı” diyen Karagülle, Doğan Yayıncılık etiketi taşıyan kitabını Cumhuriyet’in 100.’ncü yılı logosuyla yayınladı. Başta çocuklar ve genç okurlar olmak üzere, Türkan Saylan’ı daha yakından tanımak isteyen 7’den 77’ye her yaş grubunun severek okuyabileceği bir kitap olma özelliği de taşıyor.“Bir kış günü İstanbul’da bir hastane bahçesinde doğmuşum, hava buz gibiymiş. Hatta o kadar soğukmuş ki hastane bahçesinde beni bulduklarında tir tir titriyormuşum. Beni bulan hemşireler önce bir güzel karnımı doyurmuşlar. Daha sonra ne yapacaklarına karar verememişler. “En iyisi Türkan Hoca’mıza soralım,” demişler ve Sema Hemşire beni kucağına aldığı gibi Türkan annemin odasına götürmüş. Türkan annem beni görür görmez çok sevmiş. O kadar sevmiş, o kadar sevmiş ki aramızda o an bir bağ kurulmuş sanki ve o günden sonra bir daha hiç ayrılmamışız” anlatımıyla Bubu okuyucuyu adeta kitaba hapsediyor.

Uluslararası İstanbul 7. Çocuk ve Gençlik Bienali’ne ÇYDD ile birlikte katılan Esra Karagülle çocuklar ve gençlerle 2 ayrı söyleşi gerçekleştirdi. Aynı zamanda ÇYDD’ninZekeriyaköyŞube Proje Koordinatörü ve mentörleri arasında olan Karagülle, Yeniköy Rotary Kulübü Başkanlık görevine hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde “Serra ve ÇıpÇıp” 10’lu serisinin de baskıya gireceğini belirten sanatçı, fantastik bir çocuk kitabı üzerine çalıştığını da sözlerine ekledi.

thumbnail-bubu-turkan-saylani-anlatiyor.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.