Efeler’de park halindeki araca gece saatlerinde çarpıp kaçtılar: Araç sahibinden duygusal çağrı
Aydın’ın Efeler ilçesinde gece saatlerinde yaşanan bir trafik kazasında, park halindeki ticari araca çarpan sürücü olay yerinden kaçtı. Aracın sahibi Okan Sel, kazada hasar gören aracın babasından yadigar olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden hem çevre halkından destek istedi hem de kaçan sürücüye seslenerek sorumluluk çağrısında bulundu.
Olay, Efeler ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi Batı Gazi Bulvarı üzerinde bulunan bir iş yerinin önünde meydana geldi. Spot eşya satışı yapılan iş yerinin önüne park edilen 09 N 0006 plakalı ticari araca, saat 03.05 sıralarında kimliği henüz belirlenemeyen bir araç çarptı. Kazanın ardından çarpan sürücü olay yerinden hızla uzaklaştı.
Sabah saatlerinde iş yerine gelen araç sahibi Okan Sel, aracının ön kısmında oluşan hasarı ve yola saçılmış bazı araç parçalarını fark etti. Olayla ilgili iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen Sel, kazanın gece saatlerinde gerçekleştiğini doğrularken, kameraların görüş açısının yetersizliği nedeniyle çarpan aracın marka, model ve plakasının tespit edilemediğini belirtti. Sel, kamera görüntüleriyle birlikte karakola giderek şikâyetçi oldu.
“BU ARAÇ BANA BABAMDAN KALAN BİR HATIRA”
Kazanın ardından sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yapan Okan Sel, çarpan sürücünün ve aracın tespit edilmesi için çevre esnaf ve vatandaşlardan yardım istedi. Yıllar önce vefat eden babasından kendisine yadigar kalan aracın manevi değerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Sel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Dükkanımın önünde çarpıp kaçmışlar. Gören varsa ilgilenirse sevinirim. Gece 03.05’te olmuş. Fakat kameralar plakayı okumuyor.”
Kaçan sürücüye de seslenen Sel, “Yıllar önce vefat eden babamın da ekmek kapısı olan bu aracın değeri benim için çok büyük. Yaşanan olay adı üzerinde 'kaza'. Herkesin her zaman başına gelebilir. Durup iletişim bilgilerini içeren bir not bırakabilir ya da iş yerimin tabelası ve araç üzerindeki telefon numarasından bana ulaşabilirdi. Aracın maddi hasarı bir şekilde telafi olur belki ama çarpıp kaçmasının açıklanabilir bir durumu yok. Karakola giderek şikayetçi oldum. Emniyet ekiplerinin gerekli çalışmaları yaparak olayı kısa sürede aydınlatacağından şüphem yok. O süreç içerisinde de buna gerek kalmadan çarpan kişinin sorumluluk alarak kendiliğinden ortaya çıkmasını ümit ediyorum” dedi.
Polis ekiplerinin kazayla ilgili soruşturma başlattığı ve bölgedeki güvenlik kameralarının detaylı incelemeye alındığı öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.