Aydın’da cenaze sayısı yüzde 290 arttı

Aydın’da cenaze sayısı yüzde 290 arttı

Aydın’da yıllık cenaze sayısında yaşanan yüzde 290’lık artış, mezar yeri krizini gündeme taşıdı. Artan defin ihtiyacına çözüm bulmak için Kemer Mezarlığı’na 57 bin metrekarelik yeni alan eklendi.

Türkiye’nin kış ayları en ılıman geçen şehirlerinden biri olan Aydın, özellikle emekli nüfusun göç ettiği önemli yerleşim merkezlerinden biri haline geldi. Nüfusla birlikte defin ihtiyacı da artarken, şehrin en yoğun yerleşim yeri olan Efeler ilçesinde mezarlık kapasitesi yetersiz kalmaya başladı.

MEZARLIKLAR DOLDU, YENİ ALAN ŞART OLDU

1999 yılında açılan Tellidede Mezarlığı’nın ardından devreye giren Kemer Mezarlığı da zamanla doldu. 131 bin metrekarelik alana sahip ve yaklaşık 16 bin mezar kapasitesi bulunan mezarlık, artık yeni defin kabul edemez hale geldi.

Bu soruna çözüm üretmek amacıyla, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kemer Mezarlığı’na 57 dönümlük yeni bir alan eklendi. Yeni alanda ilk etapta hazırlanan 7 dönümlük bölümde defin işlemleri başlatılırken, kalan 50 dönümde parselleme çalışmaları sürüyor.

GÖÇ VE YAŞLI NÜFUS ETKİLİ OLDU

Yetkililer, yıllık cenaze sayısında yüzde 290 oranında artış yaşandığını belirtti. Göç alan bir şehir olması ve yaşlı nüfusun yoğunluğu nedeniyle defin taleplerinin ciddi biçimde arttığı vurgulandı. Bu artış, mevcut mezarlık kapasitesinin hızla tükenmesine yol açtı.

"AYDIN’DA DEFİN SIKINTISI SONA ERECEK"

Yeni alanla birlikte şehirdeki mezar yeri sıkıntısının büyük ölçüde çözüleceği kaydedilirken, belediye tarafından mezarlık hizmetlerinin planlı ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.